J20 ser fram emot en höjdarhelg

Inte nog med att a-laget har en riktigt fin tillställning att se fram emot under lördagen då man möter Frölunda, J20 å sin sida tar emot serieledande Linköping och ärkerivalen Hv71 på hemmaplan.

-Det kommer att bli åka av, matcher som inte behöver extra tändvätska, två riktigt stora utmaningar väntar oss säger Thomas Fröberg.

Linus Fröberg, Calle Andersson, Max Görtz, Wille Westlund, Simon Fredriksson och Joakim Nygård har alla på ett eller annat sätt rört om i grytan a-laget de senaste veckorna, och man har gjort det med bravur ocksån. Naturligtvis har det också speglat av sig på J20 då tränaren Thomas Fröberg har fått en allt mindre trupp att jobba med.

-Först och främst är det bara ett stort glädjeämne, inte bara att killarna får chansen utan att de tar den också. Det är därför vi bedriver verksamheten på det sätt som vi gör, att förbereda killarna på ett sådant sätt att de ska kunna klara av att vara redo när chansen dyker upp. Det har dock varit lite svårt att få till det bra på träningarna med så mycket folk borta, men intensiteten har det absolut inte varit fel på säger Fröberg.

För J20 innebär framgången att man får ta upp spelare från J18 inför helgen, men man väljer också att plocka in ett nytt namn i truppen inför avslutningen av serien då skadebekymmer på backsidan ställer till det.

-Vi har tagit in Markus Karlsson, född -94 från Hammarö. Jag har haft koll på honom under hockeygym, en stabil back, bra speluppfattning och bra skridskoåkning.

#Linköping och HV71 på hemmaplan, tufft motstånd som ni inte haft några segrar emot, hur ser du på det inför helgen?

-Revanschlustan finns där automatiskt så tändvätska finns det, Linköping har lite samma problem när det gäller spelare underifrån och spelare som är med i a-laget. Hoppas att folk också hinner ta sig lite tid på lördag och sticka in till Kobbs Arena för att ta en titt innan a-laget börjar, kanske rent av klacken har lust att titta in och stämma av lite som uppvärmning, det vore fantastiskt roligt. Det är mycket aktiviteter nu under lördagen, det ska bli en riktigt kul helg men visst vore det roligt om folk passade på att titta in. Vi märker av att det blivit en hype i det hela den senaste tiden när ungdomarna rört om lite i grytan och det är kul när folk får upp ögonen.

#Skador och sjukdomar, hur ser det ut inför helgen?

-Ett litet frågetecken för målvakten Scherrielbe men Luca Boltshauser är frisk, det bli säkert han som får spela. Annars är det inget nytt, Joakim Nygård får väl spela med a-laget nu när Peppe Lundh är avstängd, annars kanske han också hade kunnat spela lite med oss på lördagen och sedan en full match på söndag. August Gunnarsson är en som vi funderar på att plocka upp på forwardssidan från J18. Simon Fredriksson kommer att spela med oss under helgen, vi får se hur det blir med Wille Westlund, kanske spelar han med oss på lördag en stund och sedan sitter med på bänken för a-laget, det är inget som är bestämt ännu. Björklund, Lidberg och Johansson är fortfarande borta på backsidan, avslutar Fröberg.

J20 spelar alltså matchen i Kobbs Arena mot serieledande Linköping på lördag med start 13:15. Matchen mot HV71 spelas i Löfbergs Lila Arena på söndag med start 14:00.

Inget Inträde på J20 matcherna

Välkommen